Om-gran-canaria

Hjem » Viktig informasjon » Om-gran-canaria

I punktene under finner du nyttig infomasjon om øya, forsikringsrapporter, samt kart, vær og tid. Dersom du har planer om å flytte ned er dette en veldig god og oversiktlig måte å bli raskt kjent. Har du spørsmål du ikke finner på nettsiden eller nettet bare ta direkte kontakt med en av våre ansatte.

Om Gran Canaria

Informasjon om øya

Gran Canaria har alt! Et kontinent i miniatyr med et herlig klima og et stort tilbud av alle tenkelige aktiviteter og sosiale evenement. Her nyter man livet.

Du er garantert det beste av sol og bad, mat, fornøyelser, shopping og mange sportsaktiviteter, både på land og i vann. Med herlige sandstrender, innbydende restauranter, velholdte golfbaner, vannsportsentra, kjøpesentra med behagelige priser, og vakre strandpromenader, ligger alt til rette for et deilig opphold og mange spennende opplevelser.

For den som vil oppleve det genuint kanariske, ligger hele øya klar og venter på å bli utforsket! De majestetiske fjellområdene i øyas sentrale strøk, den nordlige delens grønne daler med plantasjer der eksotiske frukter av alle slag trives og vokser, er vel verdt flere besøk. I disse områdene får du oppleve hvordan pelargonia,hawaiiroser og bougainvillea vokser som busker. Fikenkaktus og agaver pryder fjellsidene og du kan se hvor vakre sitron, appelsin og clementintrær ser ut i virkeligheten. Høyest opp i fjellet kommer de vakre barskogene. Den friske fjelluften og den avslappende atmosfæren er ikke bare forlokkende for noen av Gran Canarias turister, men dette er stedet flere Las Palmasboere reiser til i helgene for familieutflukter og grilling. Når grillingen er gjort, er det tid for aktiviteter som fjellvandring eller sportsfiske i et av fjellvannene. Rekorden for abbor skal, etter sigende, være på over 15-kilo!

Oppover i fjellområdene ligger idylliske landsbyer med vakre torg, stolte kirker og en bebyggelse som er flere hundre år gammel.Her slår pulsen sakte og dagliglivet går sin vante gang, tilsynelatende upåvirket av turismen. Innbyggeren er nysgjerrige på besøkende og veldig imøtekommende. På de lokale restaurantene smaker tapas virkelig tapas, og prisene passer for den mest slunkne lommebok.Kommer du først i kontakt med noen, er du garantert en lang samtale og en skikkelig eksamen i dine spanskkunnskaper! De fleste landsbyer har ukentlige markeder der man får kjøpt alt fra lokalprodusert ost til billige klokker. Visste du forresten at Kanariøyenes urbefolkning het guancher og bodde i fjellhuler? Mulig du har hørt om det, men du visste vel ikke at det den dag i dag er kanariere som har flyttet inn i enorme huler i fjellene hvor de har innlagt strøm, vann, klossett , TV og bredbånd! I traktene rundt Arucas kan man ta fenomenet nærmere i øyesyn.

Visste du forresten at Gran Canaria ikke er den største av Kanariøyene til tross for at den altså heter "Store Kanariøy"? Det finnes til sammen hele 13 små og store kanariøyer, men bare 7 av dem kan regnes for bebodde. Tenerife er den største øya, mens Fuerteventura kommer på annen plass.

Klimaet på Gran Canaria blir formet av vindene, tidevannet og den geografiske plasseringen. Øya ligger på befinner seg60 sjømil fra den afrikanske kysten. Reiser man i rett linje til Afrika vil man etter hvert komme til Vest Sahara, altså sør for Marokko. Kanarierne deler øya si i to hovedområder. Disse er vidt forskjellige både i klima og landskap. Kanarierne kaller dem Norte og Sur (altså nord og sør). Hvert av disse områdene har mange ulike mikroklima og en enorm variasjon i landskapet. På samme dag kan det være varmt og strålende badevær ved kysten, mens det er kjølig i fjellet og striregn i nord.

Og vinneren er ...

Thomas Whitmore, som er direktør for Klimatisk forskning ved Syracusa University (USA), gjennomførte et stort forskningsprosjekt som tok for seg 600 byer i hele verden, og undersøkte klimavariablene for hver enkelt av dem i løpet av et år. Resultatet ble publisert i Consumer Travel Publications i 1996, med tittelen “Pleasant Weather Ratings”, og ikke uventet ble det Las Palmas de Gran Canaria som ble kåret til den byen i verden med det aller beste klimaet.

Den Norske Skole ligger helt sør på øya, og i dette området merker man seg en behagelig og frisk bris gjennom sommeren, mens man om vinteren opplever en behagelig vårlig temperatur. Vel, vinteren karakteriseres ofte som en god og varm sommer på Østlandet. Mellom elever og lærere inngås det til tider veddemål om når man tar på langbuksa på skolen! De fleste klarer seg hele året i shorts. Klimasonen på sydkysten er regnet for å ha verdens beste “mikroklima”, ideelt for personer som lider av astma, allergier, psoriasis og revmatisme. Derfor bor det mange personer med disse sykdommene på Gran Canaria. Det er imponerende å se hvordan psoriasishud blir hel, fin og brun, hvordan astmatikere nyter livet uten medisiner og reumatikere begynner med trening. For allergikere er det godt at det ikke er pollensessong her!

Arguineguín

Arguineguin var opprinnelig et liten fiskerlandsby, men har utviklet seg til å bli et veldig populært reisemål for mennesker fra hele Europa. Masseturismen har allikevel unngått å sluke Arguineguin. Fiskerlandsbyen finnes fortsatt nede ved havet, en sandstrand preger bylivet, og de lokale barene kan tilby rimelig og gode tapasretter på kanarisk vis. I Arguineguin treffes de fastboende kanarierne over alt hvor du ferdes, og de slår mer enn gjerne av en prat dersom du kan mer enn Hola og Buenos dias på spansk. Tar du kontakt er du garantert et smil og en god praktisering av dine språkkunnskaper.

Arguineguin har kun to hoteller. Derfor begrenses charterturismen til et minimum. Nordeuropeere i Arguineguin er ofte mennesker som ønsker seg ro fra dagliglivets kjas og mas, og reiser nettopp til Arguineguin i noen måneder eller et halvt år for å nyte havet, roen og den alltid gode atmosfæren. Folk kommer tilbake år etter år. Har du først kommet,blir du hekta.

Las Palmas

Las Palmas er hovedstaden på Gran Canaria og en internasjonal og moderne storby med cirka 400.000 innbyggere. Las Palmas innehar verdens 4. største havn, og er kjent for sitt internasjonale preg.

Las Palmas kan by på mange forskjellige spisesteder. Her kan du nyte din Big Mac på McDonald’s, en ekte italiensk pizza på gatepizzeria, spanske tapas i alle varianter, indiske og kinesiske spesialiteter – eller ta på spandérbuksene og gå på femstjerners restaurant!

I gamlebyen Vegueta finner du byens vakre katedral, gammel kolonialbebyggelse og flere museer. Her er det også et flott overbygd marked fullt av liv og røre på formiddagen.

Hovedattraksjonen i Las Palmas er nok allikevel den fantastiske bystranda. Her er det liv! Skatere, rollerbladers, bodysurfere, underholdere, gamle og unge – Her møtes livet og her er det action. Las Canterasbydelen og Las Canterasstranden kan ikke beskrives på en rettferdig måte. Den må oppleves. Og – du må ha god tid. Ta med badetøy!

For den shoppingglade er Las Palmas perfekt. Her finnes store varehus som Las Arenas og El Corte Ingles. Men det finnes også mange flotte butikker i bakgatene og man bør nesten sette av en hel dag, når man først skal ta turen dit. Er du moteinteressert blir du helt sikkert fornøyd med utvalget du finner her.

For sportsinteresserte har Las Palmas også mye å by på. Forballklubben U.D. Las Palmas spiller i spansk førstedivisjon og målet er å rykke opp i den spanske elitedivisjonen. Byen har også et av Europas beste basketlag som hevder seg svært bra i den europeiske Champions League.

Er man seilerinteressert finnes det flere regattaer og seilerskoler.

Det går buss en gang i timen mellom Puerto Rico og Arguineguin til Las Palmas. Billetten er rimelig. Den siste bussen går tilbake i 8 tiden på kvelden.

Ressurser